Tunnistimet ja toimilaitteet

Koulutuksen sisältö

Nykypäivän ajoneuvo on täynnä erilaisia tunnistimia ja toimilaitteita. Tunnistimet muuttavat fyysisen suureen, kuten liikkeen, lämpötilan tai paineen sähköiseksi suureeksi. Toimilaitteen tehtävänä puolestaan on muuttaa sähköinen ohjaus liikkeeksi, lämmöksi tms.

Satunnaisen järjestelmän häiriö johtuu hyvin usein viallisesta toimilaitteesta, tunnistimesta tai näiden johdotuksesta. Useimmiten vian aiheuttaja on paikallistettavissa mittauksin, mutta tehokas soveltaminen edellyttää kuitenkin, että mekaanikolla on käsitys komponenttien toimintaperiaatteesta ja niiden ohjaus- ja signaalityypeistä. Vaikka korjausohjeista on apua, ne rajoittuvat monesti varsin yksinkertaisiin mittauksiin. Siksi tarjoammekin kaksipäiväisen kurssin, jolla käsittelemme autoissa yleisesti esiintyviä toimilaite- ja tunnistintyyppejä. Kurssilla tutustutaan toimintaperiaatteisiin ja mittausmenetelmiin.

Koska kurssin harjoitukset ja mittausesimerkit pohjautuvat pitkälti oskilloskoopin käyttöön, edellytyksenä on, että osallistuja hallitsee oskilloskoopin käytön perusteet. Vaihtoehtoisesti suosittelemme käymään ensin kurssin Oskilloskoopin perusteet ja käyttö vianetsinnässä.

Koulutus on kaksipäiväinen.


Kiinnostuitko koulutuksesta?
Ennakkoilmoittaudu koulutukseen täyttämällä alla oleva lomake, niin olemme yhteydessä, kun ilmoittautuneita on riittävästi ja koulutus toteutuu.
Ennakkoilmoittautuminen ei ole sitova.

Ilmoittaudu

Ehdot

Koulutuksen hinta on 325 €/päivä alv. 0 %, Diagnon diagnoosiohjelmistoasiakkaille 235 €/päivä alv. 0 %.

Koulutukset toteutuvat mikäli minimiryhmä 10─12 hlöä, riippuen koulutuksista, ilmoittautuu.

Ennakkoilmoittautuminen ei ole sitova.