Oskilloskoopin käytön syventävä koulutus

30.3. Espoo/Vantaa

Koulutuksen sisältö

Nykyaikainen digitaalinen oskilloskooppi antaa laajat mahdollisuudet mitata ja tutkia autoista monenlaisia signaaleja ja ajotilanteen tapahtumia. Oskilloskoopilla voimme havaita tietokoneen näytöltä perinteisten jännitteen, virran ja paineen vaihtelun lisäksi esimerkiksi valon voimakkuuden tai magneettikentän voimakkuuden vaihtelun. Oskilloskooppi mahdollistaa myös ajoneuvon ei-toivottujen melun- ja värinänlähteiden tunnistamisen ja paikantamisen laajennussarjaan liitettävän mikrofonin ja värinäanturin avulla. Kun mitattavat asiat saadaan esitettyä kuvana tietokoneen näytöllä, on asioiden ymmärtäminen ja vian löytäminen helpompaa. Vain kekseliäisyys on rajana siinä, kuinka näitä mittausmahdollisuuksia voi hyödyntää ajoneuvon vianetsinnässä.

Koulutuksessa syvennetään osaamista oskilloskoopin monipuolisesta käytöstä vianetsinnässä. Kurssi soveltuu oskilloskoopin käytön perusteet hallitsevalle osallistujalle tai vaatii ”Oskilloskoopin perusteet ja käyttö vianetsinnässä” -kurssin käyntiä.

Koulutuksessa käsitellään sueraavia aiheita

  • Signaalien vertailukäyrien käyttö mittausten tukena (Waveform Library).
  • Erilaisten ajoneuvossa ilmenevien paineiden, kuten sylinterin puristuspaineen, polttoainejärjestelmän siirtopaineen ja pakoputkiston sykkivän, palamiseen liittyvän kaasunpaineen mittaaminen.
  • Ajoneuvon ei-toivottujen melu- ja värinälähteiden tunnistaminen ja paikantaminen laajennussarjaan liitettävän mikrofonin ja
    värinäanturin avulla.
  • Johtosarjojen ja liittimien vikojen etsiminen oskilloskooppia hyödyntäen.
  • Matemaattisten kanavien ja oskilloskoopin tahdistuksen eri käyttö mahdollisuudet ajoneuvon vianetsinnässä.


Varmista paikkasi kurssilla ilmoittautumalla mahdollisimman pian

Ilmoittaudu

Ehdot

Koulutuksen hinta on 325 € alv. 0 %, Diagnon oskilloskooppi- ja diagnoosiohjelmistoasiakkaille 235 € alv. 0 %.

Koulutukset toteutuvat mikäli minimiryhmä 10─12 hlöä, riippuen koulutuksista, ilmoittautuu.

Koulutuksiin ilmoittautuminen on sitova. Voit perua osallistumisesi veloituksetta 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Sen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 prosenttia osallistumismaksusta. Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi tee se sähköpostilla [email protected] Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan.