Oskilloskoopin perusteet ja käyttö vianetsinnässä

29.3. Espoo/Vantaa

Koulutuksen sisältö

Vaikka nykyaikaisen auton ohjainlaitteet ovat pitkälle kehittyneitä, eivät nekään aina pysty erottamaan jossain auton järjestelmässä olevaa vikatilaa, eivätkä näin ollen ilmoita asiasta vikakoodin muodossa. Jos auton järjestelmän tai jonkin komponentin ongelmaa on kuitenkin tarve tutkia tarkemmin, saattaa ainoa keino olla jännitteen tai virran mittaaminen oskilloskoopin avulla. Koska sähköä ei normaalisti pysty näkemään, on myös sähköisten vikojen ymmärtäminen haastavaa. Oskilloskoopin tehtävä on tehdä näkymätön näkyväksi. Oskilloskoopilla voimme havaita tietokoneen näytöltä, vaikka jännitteen, virran, paineen tai valon voimakkuuden vaihtelun. Kun mitattavat asiat saadaan näkyväksi, on asioiden ymmärtäminen ja vian löytäminen helpompaa.

Kurssi sisältää vianetsintää teoriassa sekä havainnollisia käytännön harjoituksia oskilloskoopin käyttöön ja loogiseen vianetsintään tehokkaasti eri korjausohjeita hyväksi käyttäen. Harjoituksissa tutkitaan ajoneuvon elektronisia järjestelmiä, kuten moottorinohjaus ja korin sähköjärjestelmät. Kurssi soveltuu harjaantuneimmille autosähköosaajille tai vaatii ”Autosähkön perusteet” -kurssin käyntiä.


Varmista paikkasi kurssilla ilmoittautumalla mahdollisimman pian

Ilmoittaudu

Ehdot

Koulutuksen hinta on 325 € alv. 0 %, Diagnon oskilloskooppi- ja diagnoosiohjelmistoasiakkaille 235 € alv. 0 %.

Koulutukset toteutuvat mikäli minimiryhmä 10─12 hlöä, riippuen koulutuksista, ilmoittautuu.

Koulutuksiin ilmoittautuminen on sitova. Voit perua osallistumisesi veloituksetta 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Sen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 prosenttia osallistumismaksusta. Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi tee se sähköpostilla [email protected] Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan.