NVH-koulutus (melu ja tärinä)

31.3. Espoo/Vantaa | 4.5. Espoo/Vantaa

Koulutuksen sisältö:

Autojen muuttuessa yhä hiljaisemmiksi ja ajomukavuuden parantuessa, matkustaja havaitsee häiritsevän sivuäänen tai värinän entistäkin helpommin. Alustan ylimääräisestä välyksestä kuuluva ääni erottuukin nyt selvemmin, vaikka sitä ei mekaanisessa välysten tarkastuksessa välttämättä huomaisikaan. Vastaavasti monimutkaiset alustarakenteet, matalaprofiiliset renkaat ja yleistynyt neliveto lisää mahdollisten häiriölähteiden määrää ja vaikeuttaa ongelman paikallistamista. Sähköisen voimansiirron yleistyminen madaltaa puolestaan kynnystä, jossa asiaan kuulumaton ääni alkaa erottumaan häiritsevänä.

Vianetsintää varten on kehitetty erilaisia menetelmiä perinteisten keinojen ja välineiden tueksi. Uusia tekniikoita ovat esim. mikrofonien ja kiihtyvyysantureiden käyttö yhdessä oskilloskoopin kanssa (Pico) sekä äänten tarkastelu äänikameran avulla (AVL). Kurssilla perehdytään melun ja värinän teoriaan käytännön esimerkein.

Kurssin tavoitteena on auttaa ymmärtämään

  • äänen ja tärinän syntymekanismi
  • mikä on häiriön lähde, kulkureitti ja resonoiva komponentti ja
  • mitä niistä aletaan korjata
  • miten erottaa häiriön alkuperä
  • minkälaisin menetelmin mitäkin ongelmaa kannattaa tutkia
  • perusteet, jolla diagnosoinnista tulee tehokasta.

Kurssi sisältää sekä teoriaa että käytäntöä käyttäen AVL:n ja Picon NVH-välineitä. Kurssi on siten oivallinen koulutus näiden laitteiden käyttäjille, mutta antaa myös hyvät perusteet kaikille, jotka työskentelevät NVH-ongelmien parissa.


Varmista paikkasi kurssilla ilmoittautumalla mahdollisimman pian

Ilmoittaudu

Ehdot

Koulutuksen hinta on 325 € alv. 0 %, Diagnon oskilloskooppi- ja diagnoosiohjelmistoasiakkaille 235 € alv. 0 %.

Koulutukset toteutuvat mikäli minimiryhmä 10─12 hlöä, riippuen koulutuksista, ilmoittautuu.

Koulutuksiin ilmoittautuminen on sitova. Voit perua osallistumisesi veloituksetta 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Sen jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 prosenttia osallistumismaksusta. Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi tee se sähköpostilla [email protected] Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan.