PassThru-perusteet

Koulutuksen sisältö

Monet autovalmistajat mahdollistavat oman diagnoosiohjelmistonsa käytön geneerisellä J2534-1 tai J2534-2 standardin täyttävällä VCI:llä (Vehicle Communication Interface). Useat monimerkkitesterit (kuten Bosch, Autocom ja Hella Gutmann Solutions) tukevat J2534 rajapintaa, ja ne ovatkin yhteensopivia useiden autovalmistajien diagnoosiohjelmistojen kanssa. Näin ollen korjaamon ei tarvitse välttämättä investoida merkkikohtaisiin testerirautoihin, vaan yhtä monimerkkitesterin rautaa voidaan käyttää useamman eri autonvalmistajan diagnoosiohjelmiston kanssa. Autovalmistajien omien ohjelmistojen käyttö antaa korjaamoille uusia liiketoimintamahdollisuuksia, sekä vähentää alihankintana ostettavien palveluiden tarvetta.

Merkkikohtaiset diagnoosiohjelmistot ovat usein ladattavissa valmistajan riippumattomille jälkimarkkinoille suunnatun internet-portaalin kautta, ja niihin voi hankkia käyttöaikaa esimerkiksi tunti kerrallaan. Osa ohjelmistoista on yhteensopivia vain EURO 5 päästötason (noin 2009 ja sitä uudempien) ajoneuvojen kanssa, osa soveltuu käytettäväksi myös huomattavasti vanhempiin ajoneuvoihin. Lähtökohtaisesti ohjelmistot mahdollistavat normaalien diagnoositöiden lisäksi kaikki ohjausyksiköiden koodaus- ja ohjelmointitoimet.

Koulutus sisältää muutamia demonstraatioita merkkitesteriympäristössä. Koulutus antaa perusedellytykset osallistua tarjolla oleviin merkkikohtaisiin koulutuspäiviin (kuten BMW, Mercedes Benz, Opel ja Toyota), jossa kunkin valmistajan omiin järjestelmiin tutustutaan syvällisemmin käytännön harjoitteiden kautta.

Koulutuksessa käsitellään seuraavat asiat:

  • PassThru J2534 perusteet
  • DoIP (Diagnostics over an IP-address) ja PassThru
  • Valmistajat, jotka mahdollistavat diagnoosiohjelmistonsa käytön PassThru-laitteella
    • mm. MB Xentry, BMW AOS portaali, VW-Group ODIS, PSA / Opel, KIA, Toyota
  • PassThru-laitteiden asennus yleisimmissä laitteissa (J2534 API/DLL)
  • Ohjelmistojen asennusten ja konfiguraatioiden erityispiirteet
  • Security Access – pääsy komponenttisuojattujen ja ajonestolaitteeseen liittyvien ohjausyksiköiden koodaus- ja ohjelmointitöihin
  • Laiteympäristöön kohdistuvat vaatimukset (PC ja VCI)
  • Ohjausyksiköiden ohjelmointiin liittyvät perusteet ja perusedellytykset


Kiinnostuitko koulutuksesta?
Ennakkoilmoittaudu koulutukseen täyttämällä alla oleva lomake, niin olemme yhteydessä, kun ilmoittautuneita on riittävästi ja koulutus toteutuu.
Ennakkoilmoittautuminen ei ole sitova.

Ilmoittaudu

Ehdot

Koulutuksen hinta on 325 € alv. 0 %, Diagnon diagnoosiohjelmistoasiakkaille 235 € alv. 0 %.

Koulutukset toteutuvat mikäli minimiryhmä 10─12 hlöä, riippuen koulutuksista, ilmoittautuu.

Ennakkoilmoittautuminen ei ole sitova.