Nykyaikainen ajovalotekniikka

Ajovaloteknologia on kehittynyt valtavin harppauksin 2010-luvulla, asettaen uusia osaamiseen, laitekantaan ja korjaamotiloihin liittyviä haasteita huoltokorjaamoille.

Normaalin ajovalojen suuntauksen tarkastuksen ja säädön sijaan erilaiset häikäisemättömät kaukovalot (GFHB – Glare Free High Beam) - kuten Audi Matrix LED, Volkswagen Dynamic Light Assist tai Mercedes Intelligent Light System tai Multibeam – tuovat mukanaan erilaisia kalibrointitoimenpiteitä, joihin vaaditaan esimerkiksi diagnoosistesteriä ja digitaalista valojen suuntauslaitetta. Tällaiset toimenpiteet tulevat vastaan usein arkisten huoltokorjaamon töiden, kuten taka-akselin auraukseen liittyvien töiden, tuulilasin vaihdon, ajovalojen mekaanisen säädön, tai ajovaloumpion vaihdon jälkeen.

Koulutuksen jälkeen opiskelija ymmärtää nykyaikaisten ajovaloratkaisujen toimintaperiaatteen ja niihin liittyvät erityispiirteet, sekä osaa suorittaa niihin liittyviä säätö-, tarkastus-, vianmääritys- ja kalibrointitoimenpiteitä asiaankuuluvilla erikoistyökaluilla (kuten diagnoositesteri ja digitaalinen valojen suuntauslaite).

Koulutus soveltuu niin huoltomekaanikoille, kuin työnjohtajillekin. Koulutus sisältää sekä teoriaa, että käytännön harjoituksia.

Koulutuksen sisältö:

  • Johdanto nykyaikaisiin ajovalotekniikoihin
  • Adaptiiviset ajovalot (AFS) ja kaukovaloassistentti
  • Erilaiset häikäisemättömät kaukovalot (GFHB): Matrix LED, DLA /vCOL (ajovalot verikaalisella cut-off linjalla)
  • Erilaisten Xenon ja LED ajovalojen oikeaoppinen tarkastus ja säätö
  • Häikäisemättömien kaukovalojen (kuten Matrix LED ja DLA) kalibrointi ja säätö
  • Perusedellytykset valojen tarkastukseen ja säätöön (korjaamotila ja laitteet)
  • Muut erityistoimet, kuten ajovalojen LED-ohjausyksikön kalibrointi ja koodaus (esimerkiksi Mercedes Benz Intelligent Light System ja Multibeam)
  • Lähitulevaisuuden näkymät: Ajovalotekniikan digitalisoituminen
  • Etukameran kalibroinnin perusteet


Kiinnostuitko koulutuksesta?
Ennakkoilmoittaudu koulutukseen täyttämällä alla oleva lomake, niin olemme yhteydessä, kun ilmoittautuneita on riittävästi ja koulutus toteutuu.
Ennakkoilmoittautuminen ei ole sitova.

Ilmoittaudu

Ehdot

Koulutuksen hinta on 325 € alv. 0 %, Diagnon diagnoosiohjelmistoasiakkaille 235 € alv. 0 %.

Koulutukset toteutuvat mikäli minimiryhmä 10─12 hlöä, riippuen koulutuksista, ilmoittautuu.

Ennakkoilmoittautuminen ei ole sitova.